Orange is The New black

Jag är ju alltid sist med att se alla serier. Jag har ju inte ens sett varken Sopranos eller Lost. Det är serier som gick nån gång tidigt 2000- tal. Till mitt försvar är att just nu görs det sjukt mycket serier och man kan inte se alla. Det hinns inte med. Men mitt motto är: bättre sent än aldrig. Och jag gillar att ha "karamellen kvar". Jag kan ju bli avundsjuk på dem som fortfarande inte har sett tex Vänner. Den upplevelsen som dom har framför sig är ju magisk. Och även om man ser om en serie blir det ju aldrig som första gången man såg den. Den känslan gillar jag att spara. Jag ska snart få uppleva den när jag ska börja se Breaking Bad och Game of thrones. 

Men nu har jag äntligen börjat kolla på Orange is The New black. Serien är helt ok, ingen jätte "fängslande" handling (den utspelar sig på ett fängelse...😜), men väldigt bra acting. Många fina, roliga och spännande kvinnliga karaktärer. Alla roller är bra. Man blir engagerad i alla karaktärer, även de manliga (och kvinnliga) fångvaktarna.
Alla har en story att berätta. Alla har ett liv dom levt eller lever. Alla har en bakgrund som gjort att dom blivit de människor de är idag. Även hur fängelselivet präglar och formar kvinnorna som sitter inne. Väldigt intressant och tänkvärt. Och ibland är det skruvat och riktigt roligt.



Men vad som verkligen har tagit mig med storm stavas: Taylor Schilling. Det är hon som spelar huvudkaraktären Piper Chapman. Vilken skådis!!! Man kan se hur alla känslor far igenom henne. Piper är en underbart jävlig karaktär och Taylor gestaltar henne förbannat bra. Man vill både krama Piper och samtidigt ge henne en fet smäll. 


Taylor Schilling spelade också kvinnan i filmen The lucky one som blir kär i Zac Efron. Tyckte att jag kände igen henne..,

akpalmgrens.blogg.se

Mitt liv i ord och bild. Min passion för träning, inredning och resor. Mycket vardag och trams.

RSS 2.0